About me

Liselotte

Geboren in Deurne, in de rand van Antwerpen, groeide Liselotte op als een tiener die vooral interesse had voor boeken en muziek.

Al op zevenjarige leeftijd was ze leerling aan de Muziekacademie van Lokeren. Daar zette ze haar eerste stappen in de notenleer en leerde ze ook piano en viool spelen.

Als vijftienjarige trok ze naar de Kunsthumaniora in Antwerpen. Enkele jaren later behaalde ze haar Eerste Prijs Notenleer aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Zeventien jaar was ze toen ze toetrad tot het vermaarde klassiek koor ‘de Kempische Oratorium Vereniging’ van Werner Van Mechelen. Dit was voor haar een zeer interessante ervaring.

Nog zeven jaar later koos Liselotte ervoor om het klassieke pad te verlaten en zich toe te leggen op het ‘lichte genre’. Het muzikaal verzorgen van huwelijksfeesten, party’s, recepties enz…waren haar nieuw leven.

 

Vandaar was het een kleine stap naar het pop-genre, waar ze lead-zangeres werd in verschillende coverbands. Rock, pop en country-muziek werden haar dagelijks leven voor meer dan 25 jaar, zowel in België als in Nederland.
Dankzij deze ervaringen kon ze stilaan haar ware weg vinden en uitmaken hoe haar echte stem moest klinken en wat ‘haar’ muziek moest zijn.

Verschillende zangers en bands zijn voor haar een duidelijke inspiratiebron. Linda Ronstadt, Sheryl Crow, The Dixie Chicks, Alison Krauss en de nederlandse Ilse Delange hadden het meest invloed.

Liselotte is een Belgische country soul singer-songwriter met originele songs en een uniek stemgeluid. Liederen over eenvoud en puurheid, natuur en schoonheid, kortom de grondbeginselen en de ziel van country- en soulmuziek uit het hart die vertedering, sentiment en gezelligheid oproept waarbij iedereen kan wegdromen.

Liselotte wil met haar ‘aparte soul’ het gevoel van de echte Tennessee countrymuziek overbrengen. Je kunt hartverwarmende muziek verwachten die emoties opwekken en je zal meenemen op een muzikale reis.

Subscribe to our newsletter